Welcome Aboard Mariners Alike - Malaysia Rule The Waves

its hard to describe how a man could left everything he had on land and went out to sea...
its even harder to describe how bright the stars at night and how fresh the cool morning air when you are in the middle of the ocean...
the hardest thing is to describe how close you are to death and how god could took your life at any time...
come to sea and see for yourself...

GOD SPEED AND FAIR WINDS


come to sea and see for yourself

this blog is dedicated to mariners,navigators and seafarers alike, merchant or naval for others to had a glimpse of what we do and what we faced in the vast blue oceans.

Disclaimer :
Please inform in advance the owner of this site if you tend to use any postings entitled or labeled "story of watch keeping officer"..."nautical studies" and "panorama di laut biru" in this site for your website or for any other purposes.

The owner could be contacted through Facebook or email at kartefower_444@yahoo.co.uk

Thank you.

Tuesday, April 20, 2010

story of watchkeeping officer - sex education..wow..!!!

entri menyokong gerakan mengajar pendidikan seks di sekolah...baik korang tahu dr x tahu....


 i love her(pes)...watch out...!!!


sila baca sampai habis...then baru decide..nk label aku nie ape...

mesti korang geli2 bajet virgin time baca entri ni...sudah laa...nak malu2 lak...sape x pernah tgk porno...ak leh jamin..baik laki..baik perempuan...sama je...x tgk tu tipu laa...yg pernah berzina atau berjimak pn ade gak..tp ak x nk point sapa2...korang pikir laa sendiri ok....wahahaha...sungguh kasar tulisan aku nie...
 
cakap pasal pornografi atau sexual intercourse...kalau korang tgk atau engaged dgn sexual intercourse...mmg sedap kan...bila mana seorang lelaki berzina atau berjimak dgn seorang perempuan...tp sebenarnya...ada sesuatu yg tak baik disebaliknya...apa dia...?? ini lebih kpd berzina ok...yg berjimak tu dah konfirm slamat...

ak x nk cerita detail..nnt korang banned ak sbb bukak cite lucah...huhu...

ak nak gelak je..bila kerajaan ngan NGO dok gaduh pasal nk ajar bdk2 skolah pasal sexual education...yg bajet ahli agama...x kisah laa agama apa..kata ini taboo....yg konsevatif lak kata....nnt bdk2 ni lg pandai main dr org2 tua yg dah kahwin..WTF....!!

ok..objektif entri ni adalh utk menyentuh ttg STD..atau sexual transmitted disease...atau masih x paham bahasa jugak..penyakit bawaan hubungan kelamin...iaitu penyakit yg dtg melalui sexual intercourse atau contact dgn body fluid...STD ni merupakan nurako bg mrk yg aktif dgn aktiviti sexual...silap2 korang leh mampus...

meh aku share experience aku blaja subjek sex education atau pengajian reproduktif bak kata TV3....dey...ini experience lain laa..bukan yg tu...!!

wahaha...

aku kat kolej dlu dideahkan dgn akibat sexual intercourse yg x selamat...kesan dr terkena STD dan punca2 kenapa STD ni berlaku dalam kelas modular yg dipanggil MPSR (ape benda tu ak x ingat)...nasib laa..kne gi class sexual education 1 hari...sbb sejak manusia mula kenal apa itu layar dan apa itu kompas...wanita itu salah satu entertainment bila kapal merapat kat pelabuhan...dan sexual intercourse itu bukan satu perkara taboo...biasa laa org kapal kan...masa org x tau ape benda HPV ngan HIV nih...


tp ada harganya bila seseorang tu aktif scr seksual tanpa ambil kira kesannya bak kata encik Ghulam the lecturer....bila aku ngan classmate aku ditunjukkan video ttg STD..yg mana masih menggunakan tape VHS yg aku rasa sekarang ni termasuk dlm spesies hampir pupus...semua nganga...tu dia...buruk benar rupa org yg kne STD ni...alat kelamin cam nk putus...membengkak cam nk meletup...nanah meleleh2 kaler kuning...yg jadi hitam pn ade....yg kena kat mulut...muka pn ada...tgn ngan kaki pn ade gak...wah..dah macam kne jangkitan T virus dlm cite Resident Evil....


yg kne HIV lg laa...dah xde rupa orang...cam zombie...cuma dia x bangun dan gigit org je...mak aih cuak seyh tgk....


pastu baru masing2 nampak jalan...bukan dapat sedap je kalau engage in sexual intercourse...tp leh dpt sakit gak...silap2 boleh mampus...terus masuk neraka....wahahahhaa.....mana bdk2 yg iye2 je yg planned nk gi berzina kat mana2 port kat luar tu...bila naik kapal...terus insaf...xnak nnt x leh kahwin sbb STD...

yg mmg kepala otak x betul cam aku....wahahaha....aku berjaya mencari penyelesaian yg paling simple dan logikal....weh apa guna kondom...kalau nk berzina sgt..kasi pakai laa itu protection...baru safe...

x bais lagi...ni cite pasal sedara mara penyakit STD ni...

STD ade beberapa jenis yg diklasifikasi mengikut virus..fungus dan bakteria...dr HIV dan HPV..yg  merupakan paling deadly tahap senjata biokimia viral...Hepatitis B yg dulu merupakan agen viral yg diletakkan dlm peluru berpandu balistik....Syphillis yg merupakan bakteria mutasi dr makmal Kesatuan Soviet...Herpes simplex....nama je simple tp cukup deadly...dan lain2 STD bawaan bakteria cam gonorrhea..chanchroid...dan chlamydia...suda kena..masu kasi potong...

ini semua stok simpanan utk peledak senjata biologi..kalau kena...mmg azab siksa dunia...serius....sebab tu ugama x bg ummat berzina...baru aku nampak jalan dia kenapa...

ek eleh...korang pn sama...baru nk sedar...hahaha

ngahahhaa....korang mesti fikir bukan2 pasal aku kan...ada aku kisah...

jadi kesimpulannya...kalau bdk2 sekolah menegah diajar benda yg sama cam aku kena kat kolej...konfirm kes rogol...kes zina bawh umur...ngan kes buang anak leh turun mendadak....apa susah....bawak bdk2 ni tgk video yg ade sikit porno ringan...tunjuk mula2 yg sexual intercourse ni sedap...tp ade kick dia...lepas main..tu diaa....kena STD berkoyan2....kasi tunjuk rupa STD tu satu2 sampai budak2 tu muntah hijau...

yg HIV tu kasi lg horror gambar dia....last skali kasi pelakan tu mati dl keadaan yg paling ngeri...jgn lupa..pelakon die mestilah pelakon2 popular cam Diana Danielle ke..Juliana Sophie Evans ke..gandingkan dgn Farid Kamil atau Fahrin Ahmad....waah..baru ramai nk tgk..then ak leh gerenti...xde sape berani nak berjinak2 utk berzina2 ni....

kalau ade gak yg mcm aku cakap..kepala masih carik jalan nk berzina tp takut kena STD...konfirm bdk tu main pkai kondom nye...bila camtu...xde laa kes tembakan rambang...then xde la kes anak terbuang....bdk tu akan scr automatik pkai safety equipment and protection...btul tak....sbb die nk main tp tkut STD...simple solutions....

tp pasal apa laa kerajan dan lain2 org tua bodoh yg dok kat parlimen tu rasa susah sgt nk implement benda nie...kalau bdk umur 20 taun lebih pun cuak tgk gambo2 org kne STD....apa lg bdk skolah....ak konfirm ramai bdk perempuan yg lg rela jd virgin dr rela kena main...serius...

jd..kalau industri maritim menyokong kempen kesedaran ttg hubungan seks yg selemat dan kesedaran mengenai STD dan kesannya....maka aku rasa industri lain pun patut follow...benda bagus beb...!!

tp weyh korang aku serius ni...baik korang kahwin je kalau dah x leh tahan sgt....yg ade awek..tnggu apa lagi...gi menikah...lagi cepat lg bagus...terhindar dari zina2 nih....(pandai laa aku...cakap mmg senang...kahwin nk duit ribu riban weyh...)

wahahaha....kepala otak aku mmg twisted and evil...!!!

dah laa...krg aku kne banned sbb cite benda2 lucah kat korang...bkn bleh caya korang ni...ade ejen ultra-rasis UMNO ke...tuduh aku perosak bangsa ke liberal ke apa ke...

dah laa...sila tanya kalau ade x paham.....

-come to sea and see for yourself-

5 comments:

iqbal said...
This comment has been removed by the author.
ayuni said...

baru tengok dah ngeri kan. bayangkan aku kena pegang? memang menangis.

ikansadinmknorang said...

kadang..kalau ade kes..terpaksa la gak pegang...nk kasi antibiotik ke ubat sapu ke...kalu x..mati member tu..

tp pkai surgeon nye glove laa...klau x...mmg x usik..nasib laa...

kudabesi said...

sex edu sbenarnye dah ada kat skolah melalui subjek PJK, sains, ngan agama

cumanya, kita kena tambah, kita kena suai padankan dgn kepelbagaian yg ada skang

maklum la bdk2 skang, ada yg lg advance dari cikgu..

ada pulak yg tak tau ape..

jd subjek baru tak payah..wat bazir duit kuar buku teks, antar cikgu pegi kursus

bdk bawak beg berat, waktu sekolah makin panjang..

cadangan abg sadin nih mmg sesuai esp utk target group tertentu mcm bdk2 yg kita tgk dia liar semacam je. kasi basuh otak mereka, tgk video cam tu..nih duk layan redtube je

ikansadinmknorang said...

yes...xyah buku2 nih...pasang video je...video ni bila2 leh pasang..time gi pusat sumber ke..time PJK ke..time extra curricullar pun boleh...

cam course yg sy gi tu...sehari je utk sex ed nye class..tp effect die melekat smpai bila2...serius...

improvised...wahaha